Wanted: Horny Abs / Part I

Pattinsonin Ruupertti aka Edward Cullen, tuo varjoisten metsien verenhimoinen saalistaja. Voit vain kuvitella, kuinka kiihkon hikipisarat kihelmöivät hänen ihollaan, kun hän antaa vaikeroivan katseensa vaeltaa sinua pitkin ahnaasti himoiten… Ai niin, tämä oli treenipostaus. (Kuva: Anun kotialbumi)

Ah, kivikovat vatsalihakset, nuo joka miehen, naisen ja vampyyrimiehen panssari. Esittelemme jälleen jokaiselle palikkavatsan metsästäjälle parhaimmat niksit saavuttaa jopa yllä olevan kuvan kaltainen, alfamiehen (ja miksei -naisen) unelmapäkki. Vielä kerran syvään kaikki yhdessä – AAAH.

Alkuun pikkuisen lämmitellään Mika Nyyssölän 10 minuutin keppijumppakierroilla.

Minnan atleettinen siluetti piirtyy vasten talvista aamupäivän aurinkoa. Tee vartalonkierrot kiertäen keppi niskan takana käyttäen vinoja vatsalihaksia. Venytä ääneen huokaisten Jane Fondan matalalla, seksikkäällä jenkkiaksentilla: ”Oh, feel how it buuuurns, babe.”

Sitten siirrymme varsinaisiin vatsojen shokkiliikkeisiin. Voimapyörää! 3 x 10-15 tai niin monta kuin menee. Koetapa varpaat maassa, jos polviltaan käy liian helpoksi. Aivan, et koeta enää.

Anssi Koivurannan sanoin: ”Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.” Pidä perse alhaalla, vatsa tiukkana, selkä suorana ja rullaa mahdollisimman alas asti. Anu ei pääse tuota alemmas rojahtamatta vatsallaan maahan.

Jumppapallo on oiva apuväline paitsi istumiseen myös pieneen jumppailuun. Luovaa akrobaattista osaamista näyttää Minna:

Vieritä palloa polvilta varpaille ja lähemmäs käsiä nostamalla samalla peppua ylös. Pidä katse rentona lattiaan ja hyvä tuki selässä. 3 x 10-15.

Väliin on hyvä tehdä ihan tuttuja istumaannousuja. Rutista puhtaasti vatsalihaksilla suoraan ylöspäin ja käytä mahdollisimman vähän lonkankoukistajia apuna. Kädet voivat olla kevyesti takaraivolla tai ohimoilla. 3 x max.

Vatsaa voi koettaa painella, jos ei millään pysty hahmottamaan syvällä uumenissa piileviä lihaskimpaleita.

Lankut keskelle ja sivulle ovat yksinkertaisia mutta pirun tehokkaita syvien vatsalihasten harjoitteita. Keskity koko ajan jännittämään vatsalihaksia, pitämään selkä suorana ja painopiste tasaisesti sekä käsillä että jaloilla. Pysy asennossa 30-60 sek/puoli. Voit lisätä vähitellen staattisten pitojen kestoa.

Lankkuasennossa voi pysyä joko kämmenet tai kyynärpäät maassa. Varpaat ilmassa on haastavampi, alkuun voi koettaa polvet maassa. Katso, että hartiat, kyynärpäät ja mahdollisesti kämmenet ovat samassa suorassa linjassa.
Rutista alempaa kylkeä voimakkaasti ruttuun.
Lisää haastetta saat, kun nostat päällimäisen jalan ilmaan. Jännitä samalla pakaroista.

Vinoille vatsalihaksille kierrot painokiekon kanssa ovat oivia. Kierrä reilusti puolelta toiselle käyttäen nimenomaan vinoja vatsalihaksia. Mitä alempana saat selän pidettyä lähellä lattiaa sitä raskaampi liike. Katso, että selkä säilyy tässäkin liikkeessä hyvässä ryhdissä. 3 x 15-20/puoli.

Muista, että isojen painojen kanssa on helppo lähteä heijaamaan ainoastaan painoa eessun taassun. Ei, keskity rutistamaan vinoilla vatsoilla. Paino pysyy vain edessä, vartalo liikuttaa sitä.

Loppuun vielä muutama normiposetus käsitreenin päätteeksi. Ahmonsaari alkaa kuoriutua vähitellen varsin maukkaaseen bikinikuntoon. Kuka sanoi, ettei bikinilavoilla nähdä kunnon hanskoja?

Muut salilla treenaajat eivät ole enää moksiskaan valokuvaussessioista. Olemme paikallisia pullistelijoita ja ylpeitä siitä.
Hanska on turvonnut kuin pullataikina. Vaan taikinasta ei ole tietoakaan.
Voisiko joku kertoa tälle depressiiviselle narukädelle, että nyt ei treenata maratonille?
minna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta