Neitsytmatkalla

Blogin koordinaatit pitäisi jo kohta vaihtaa Suomen Mansesteriin. Sen verran tiuhaan Tampereella tulee käytyä. Kuten tänäänkin. Riinan neitsytmatka helläkätöisen Teron hoiviin starttaa ”VR-Yhtymä Oy:n (liikemerkki: VR Group, 1862–1922 Suomen Valtion Rautatiet, Punaisen Suomen alueella 1918 Suomen Tasavallan Rautatiet, lyh. S.T.R ja 1922–1995 Valtionrautatiet) eli tarkemmin Suomen valtion omistamalla logistiikkakonsernilla, joka harjoittaa henkilö- ja tavaraliikennettä Suomen rautateillä ja maanteillä”. Business-luokassa, tottakai.

Riina myönsi tuntevansa mahanpohjassa pientä kutkutusta. Kuten ekalla kerralla kuuluukin.

Ekasta kerrasta puheen ollen Anu yllätettiin käsi taas…

Tie Jarin luota käy Biancaneveen kenkien sovitukseen. Riina kilpailee syksyllä bikini fitness -sarjassa. Hän arpoi 12 (tarkalleen 11,5) ja 10 senttimetrin korkojen välillä. Ratkaisevalla 1,5 senttimetrin erolla hän päätyi korkeampaan vaihtoehtoon. Nyt Riinasta tuleekin varsin kelpo kodinhengetär: nainen lupaa siivota, tiskata ja laittaa ruokaa korkkarit jalassa. Ei huono, ei.

Takana 12 cm, etualalla 10 cm korot. Korkeammat nostavat takaliston mukavasti tarjottimelle, matalemmilla kävely taas on hitusen helpompaa. Monimutkainen arvokysymys: kumpi on Sinulle tärkeämpää?

”Jos mä otan tän. Ei mut sit mä kuitenkin… Ei ku katotaan ens kerralla. Vai pitäiskö se kuitenkin nyt ku kerta ollaan…?” Riina, ne ovat vain kengät.

Biancaneven reissun jälkeen vuorossa siintää jälleen Suomen fitnesstaivaan unelmapojun, Kivisen Teron, Terolle epämieluinen työtehtävä, kahdelle mimmille piiskattava takareisi-pakaratreeni. Ennen jumppailuja Apaattinen-Anu on nälissään ja hikoilee Minnan lanseeraamassa vintiidg-takissaan tuskissaan. Tupperware-purkista 200 grammaa seitiä (jossa 50 grammaa Anun omaa massa-extraa) alas kitusiin ja muutama porkkana, pari omenaa ja ai niin, banaani päälle. Anu on taas entinen itsensä, Aurinkoinen-Anu.

Spurgu-Anu penkoi Tampereen Lidlissä eläkeläisten kanssa kilpaa kukkakaalia hintaan 1,29 EUR/kg. Ei ollut hukkareissu.

Riemukas-Riina on säntillisesti noudattanut vuoden alkupuolelta saamiaan ruokaohjeita. Tänään lounaana 100 grammaa paistijauhelihaa, 50 grammaa raejuustoa ja 250 grammaa vihanneksia. Ja reilusti mausteita.

Riinan dieettiin on vielä noin kuukausi aikaa. Mimmi oli kuitenkin kiristynyt jo hienosti uudella ruokavaliolla!

 Pukkarissa Ristiriitainen-Riina joutuu lievään hysteriaan. Menevätkö Shockit sekaisin?

”Pinkki vai musta, musta vai pinkki?” Riina, nyt ei ole enää kyse korkkareista.

Bikini fitness -kisaajalle vaaleanpunainen on oikea valinta.

Teroa odotellaan ja odotellaan. Kello 15.15 Fitfarmin henkilökohtainen valmentaja pyyhältää paikalle. Koira kuulemma näykkäisi pikkurillistä ja muita koottuja selityksiä kuunneltuamme saamme siirryttyä WFC:n alakertaan. Harjoitus starttaa epäselvällä ohjeistuksella kävellä askelkävelyä viisi kertaa salin päästä päähän. Teron matematiikalla tämä tekee kymmenen kertaa päästä päähän. Siis lämmittelynä.

Lämmittely jatkuu toisella lämmitystä syventävällä kierroksella. Riina pyyhkii tuskanhiestä kyyneleiden ja hien sekoitukseksi muuttuvaa nestettä otsaltaan. Loitonnusta, pakarapotkuja, peppurutistuksia, pikku jakkaralle nousemista… Tero havainnollistaa lihassupistusta muistuttamalla herkeämättömällä ammattilaisen otteella oikeasta kohdelihaksesta. Niin rankkaa, rankkaa hommaa.

Prässissä Riina pääsee ottamaan ensimakua, mitä kehonrakennus tarkoittaa. Painot matkaan, 6 toistoa, kevennys, 6 toistoa, kevennys… Kun painoja on kevennetty riittävästi, aloitetaan painojen LISÄYS. 6 toistoa, painoa lisää, 6 toistoa, painoa lisää… Ja kun tappiin on päästy, painot on Teron mukaan saatava siististi pois. Eli loppuun kevennellään taas samaa reittiä takaisin kuuden toiston pätkissä. Voimme antaa tutun blogitakuun, että lopussa touhu kuulostaa makkarihommilta / synnytykseltä / itkukohtaukselta / hysterialta / tajunnan menetykseltä. Tai kaikelta tältä yhtä aikaa. Niin, ja toistot kannattaa tehdä puhtaasti alas asti. Matematiikan ihmelapsi Teron harjaantunut silmä erottaa puoli milliä vajaan toiston. Ja vajaita toistoja Tero ei tunne laskuopissaan.

Loppuun dieettisängen kasvattanut Tero laittoi kyykkäämään vapaalla tangolla. Leveä asento, polvet ja varpaat ulospäin. Hanuri kiittää.

Treenin jälkeen Riina kirjaimellisesti raahautuu WFC:n rappuset ylös. Tarkka treenaaja ei kaada suustansa mitä tahansa Saarioisten höttöä, vaan suuntaa Tampereen bodyravintolaan, Fit Wokiin. Listalle annoksia ovat suunnitelleet Jari Mentula ja Jutta Gustafsberg. Ruoka-annoksista saa räätälöityä myös tarkasti itselleen sopivat annokset milligramman tarkkoine mittoineen. Höyryävän kuuman aterian kera siirrymme jälleen kuluttamaan VR:n penkkejä. Kotimatka kotio Jyväskylään taittuu treeninjälkeisessä koomassa jopa pelottavan lystikkäästi.
 

Riina saa sammutettua nälkänsä ja käynnistettyä anabolisen latautumisen reilulla annoksella. Tästä syksyn bikinisarjalaisen treeni saa jälleen uutta puhtia!
minna

5 vastausta artikkeliin “Neitsytmatkalla”

 1. Hola.

  Pannaanpa myös miehistä palautetta. Blogi on vallan viihdyttävää luettavaa. Parasta, että ihmiset osaa nauraa itselleen. Myös vinkkejä on tullut kaapattua omiin reeneihin.

  Tsemppiä kaikille dietteihin ja kisoihin.

 2. Buenos días, Taikamaha!

  Blogimme arvostaa erityisesti miehistä palautetta. Treenaamisestamme ei välillä tiedä, pitäisikö itkeä vai nauraa, joten olemme valinneet lukijaystävällisen linjan ja ainakin koettaneet olla rennon hauskoja (vaikka toki muuten salilla p**skanjäykkänä pullistelemmekin).

  Ilahduttavaa kuulla, että joitain ideoita omaan treeniisi on tarttunut. Kiitos tsempistä, täältä useamman naisen tsemppihalaus takaisin! 🙂

 3. Hei kertokaas vielä tyhmälle että miks yleisesti on fitness kisaajilla tuollaset hyvin muoviset läpinäkyvät korkkarit? Ite oon Jalkinesuunnittelija ja musta tuntus et ois hienoo jos kaikilla ois erilaiset kengät (siis ihan oman mielikuvituksen tuotetta tämä heitto) Oon tätä jo pitkään pohtinu omassa päässän et miksi muoviset?

 4. Hei kertokaas vielä tyhmälle että miks yleisesti on fitness kisaajilla tuollaset hyvin muoviset läpinäkyvät korkkarit? Ite oon Jalkinesuunnittelija ja musta tuntus et ois hienoo jos kaikilla ois erilaiset kengät (siis ihan oman mielikuvituksen tuotetta tämä heitto) Oon tätä jo pitkään pohtinu omassa päässän et miksi muoviset?

 5. Erittäin hyvä pointti! Jalkinesuunnittelijana osaat varmasti katsoa kenkäasiaa vähän monipuolisemmasta vinkkelistä 🙂 Meillä tulikin tänään juuri puhetta korkkareista, kun Minna oli ostanut Lontoon reissulta hopeiset korkkarit potentiaaliksi kisakengiksi, joissa oli kapeassa remmissä strasseja.

  Läpinäkyvät, muoviset korkkarit ovat kuitenkin kuulemma siron näköiset ja saavat jalat näyttämään pidemmiltä, kun muuten näkyvät soljet ja remmit saattaisivat antaa lyhentävän vaikutelman. Ehkä niillä on myös hiukan kevyempi kävellä?

  Ihan samaa mieltä kanssasi, aika mielikuvituksetonta, kun kaikilla on aina samanlaiset kengät. Kuitenkin myös IFBB:n kisasäännöstö asettaa aika tiukat kriteerit kengille (esim. pohjallisen paksuus), jolloin tietyn standardikengän ostaminen on kilpailijalle turvallinen, joskin tylsä ratkaisu. Uskoisin kuitenkin, että esim. bikini fitness -sarjassa tullaan näkemään vähän rohkeampiakin kenkävalintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta