Uuden liiton fitness kisat – PCA Finnish Open

Fitnessbuumin sanotaan laantuneen – Onko näin

Fitnesbuumin sanotaan laantuneen ja näin varmasti onkin suuren yleisön keskuudessa. Silti fitness kisojen kilpailija määrät Suomessa ovat suuremmat kuin koskaan. Espoon Tapiolassa kisattiin fysiikkalajeissa eilen sunnuntaina 16.9.2018 PCA Finlandin kisoissa.

Tapiolassa kisattiin seuraavissa lajeissa: 

Junior Bikini
Junior Figure ( body fitness )
Junior Men’s Physique
Junior Bodybuilding
Masters Bikini
Masters BodybuildingBikini
Figure (body fitness)
Trained Figure (women’s physique)
Men’s Physique
Classic Bodybuilding
Muscle Model
Bodybuilding

Olin jälleen mukana kisoissa stailaajan roolissa. Tällä kertaa laitettavia kisaajia oli yksi, Hanna Leppänen Vantaalta. Hanna on kehittynyt huimasti vuosien varrella ja sain kunniakseni loihtia hänelle kisameikin ja kampauksen. Hanna on ystäväni Heidi Edellmanin valmennuksessa ja tällä kertaa sijoittui bikini fitnesissä hienosti hopealle. Kisat järjesti Suomessa uusi liitto PCA Finland. Ensimmäisiksi liiton kisoiksi kokonaisuus näytti hyvälle ja uskon että liitto tulee kehittymään Suomessa. Pientä hienosäätöä olisi tarvittu esimerkiksi äänentoistossa, mutta näitä ja kaikenlaisia muita ”pikku virheitä” on tapahtunut kisoissa ja muissakin tapahtumissa kautta  aikojen. Loppu päivää kohti kaikki sujui kuitenkin varsin mallikkaaksi. Kilpailijoilta kuultua on, että kisaaminen on tehty varsin kisaaja ystävälliseksi. Kisaajat voivat ilmoittautua kilpailuun lyhyelläkin varoitusajalla ja pääsy kansainvälisiin kisoihin on tehty helposti lähestyttävämmäksi kuin IFBB:n alaisuudessa. Kilpailua käydään liittojen välillä, mikä on hyvä asia. Näin lajia saadaan tunnetummaksi ja voin todeta, että kokonaisuudessa kisojen taso oli asiallinen. 

PCA Finnish Open, eli eiliset kisat olivat osa laajempaa APCON Preparty kiertuetta, joka huipentuu Helsingin Messukeskuksessa järjestettävään APCON tapahtumaan.

Messukeskus lanseeraa yhdessä Active Physique Events Oy:n kanssa oman tapahtuman voimailun, urheilun ja wellnessin harrastajille. Tulossa on pohjoismaisittain ainutlaatuinen, valtava, viihdyttävä ja runsaasti sisältöä tarjoava kokonaisuus yhdellä lipulla. APCON Finland järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019. Meinaan mennä ainakin itse paikalle.

APCON Finland yhdistää erilaiset fyysiset lajit saman katon alle, koettavaksi yhdessä tapahtumassa ja yhdellä lipulla. Tapahtuma inspiroi ja motivoi kaikenikäisiä, joita kiinnostaa liikkuminen ja fyysisen kunnon kohentaminen. Liittoon ja tapahtumiin pääset tutustumaan seuraavasta linkistä PCA Finland ja PCA:n Instagramiin TÄSTÄ.

Kuvat: Tommi Mankki / PCA Finland

Onnea vielä hurjasti itsensä ylittäneille kisaajille.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Saako puhelimella onnistuneita kuvia

 

 

minna

5 vastausta artikkeliin “Uuden liiton fitness kisat – PCA Finnish Open”

  1. Itse en ollut paikalla, joten kritisoin sitä, ettei tuloksia tai edes osanottajalistoja ole missään luettavissa! En ainakaan ole itse löytänyt.

  2. Hyvä huomio, kannattaa laittaa palaute suoraan vaikkapa PCA: n Facebook sivuille. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle 🙂

  3. If I want I can have a very big belly and a big face but I watch what I eat.This body shape is desired by most Zambians because to them it is a status (balalya bwino).They hide their shapeless structures in jackets and if those jackets are removed you will see cartoons with small legs and arms 0 0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta