Miksi draama kiinnostaa ihmisiä

Henkilökohtaisimmat postaukseni kuten tämä ja tämä ovat keränneet lyhyessä ajassa yhteensä 20 000 lukijaa. Minun blogin historiassani se on paljon, postaukset nousivat joka kaikkien niiden peppu treenien ja treeni vinkkien ohi jotka ovat olleet kautta aikojen ja useita vuosia luetuimpien kärjessä.

Ihmissuhteet, ihmisten ongelmat ja draamat kiinnostavat ihmisiä suunnattoman paljon, oli kyse sitten mistä tahansa elämän traagisesta tapahtumasta tai avautumisesta. Se on toki ihan luonnollista että elämässä tapahtuu kaikenlaista, ja kaikki ei aina ole niin positiivista. On pettämistä, riippuvuuksia, työttömyyttä, mielenterveys ongelmia, talousvaikeuksia, väkivaltaa jne. jotka kuitenkin saattavat kuulua ja kuuluvatkin monen ihmisen päivittäiseen  arkeen. Ongelmista ei uskalleta puhua, vaan aina ajatellaan että muilla menee jotenkin paremmin.

Olen saanut huomattavan paljon viestejä facebookissa ja täällä, sekä yksityisesti että julkisesti koskien aihetta. Ajattelin että tarinani oli omaa luokkaansa, ettei muita tällaisia juurikaan ole, mutta olin väärässä. Minun oli lisäksi vaikea kuvailla kaikkea tapahtunutta täysin yksityiskohtaisesti, koska kirjoittaminen ei ole parhaita puoliani, enkä tiedä olisiko se tarpeenkaan. Kirjoittamani oli  kuitenkin vain pintaraapaisu ja vain läheiseni ja minä itse tiedämme miten paljon kaikkea onkaan tapahtunut ja miten uskottavaa kaikki valhe on parhaimmillaan ja pahimmillaan ollut.

Olen kuitenkin todella yllättynyt miten moni on kertonut kokeneensa samaa, ja kertonut tarinan olleen lähes identtinen omani kanssa. Näitä viestejä on tullut useita, mikä on mielestäni jotenkin kauhistuttavaa. Kertooko tämä nykymaailman tilanteesta, vai vain onko näin ollut aina? Vaikka omaan tilanteeseeni liittyy mielestäni voimakkaasti monikulttuurisuus, ei näin ole kaikissa kuulemissani tapauksissa. Tietenkin tiedän että mielenterveysongelmia joita tähän tapaukseen voi liittää on ollut aina, mutta onko arvostus toista ihmistä kohtaan jotenkin laskenut vuosien saatossa? Onko ihmisistä tullut toisilleen kertakäyttötavaraa? Ikävää jos näin on, vaikka siltikään kokemani ei saa minua kyynistymään vaan jatkamaan elämää avoimin silmin. Uskon edelleen rakkauteen ja siihen että hyviä ihmisiä löytyy. Ja muistutan, että vaikka ollaan sinkkumarkkinoilla, olisi silti hyvä muistaa perus käyttäytymissäännöt, arvostus ja rehellisyys toista ihmistä kohtaan, eikä antaa ymmärtää tahallaan toiselle ihmiselle väärin mitä ollaan valmiita antamaan tai toisinpäin.

Olen saanut avautumisesta valtavasti voimaa, ja se toimii minulle ikäänkuin terapiana ja ylitse pääsemisen välineenä.

Miksi draama sitten kiinnostaa? Osa ihmisistä on puhtaasti uteliaita, mutta hyvin moni myös samaistuu ja toivon todella että jokaisella ihmisellä olisi voimia lähteä kertomani kaltaisesta suhteesta pois. Suhde söi valtavasti energiaa, ja huomaan jo nyt miten alan olla enemmän oma itseni. Tiedän että kaikki lukijat eivät halua pelkkää hyvää, ja mukaan mahtuu myös niitä pahansuopia ihmisiä, mutta niinhän se tässä elämässä on että kaikkia ei voi miellyttää. Toivon myös että tämä avautuminen antaisi edes jollekin vertaistukea ja auttaisi näkemään valoa tunnelin päässä.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

 

Avoin kirje patologiselle valehtelijalle ja pettäjälleni

Miten edes kehtaat pyytää mua takaisin?  Minä en voi olla sinun kanssasi missään tekemisissä, koska olet tehnyt minulle pahimmat asiat mitä ihminen voi toiselle parisuhteessa  tehdä, sinä olet pettänyt luottamukseni niin pahasti että en tunne enää edes sääliä sinua kohtaan. Sinua vain ei enää ole minulle. Vaikka olisit työtön juoppo, en tunne mitään. Kaikki on sinun itsesi aiheuttamaa.

Sinä olet pettänyt minua toistamiseen useiden naisten kanssa ja lopussa paljastui että olet elänyt vielä täydellistä kaksois/kolmois elämää, niin että sinulla on ollut 17 vuoden ajan avoliitto ja samalla rinnakkaisia pitkiä, jopa kuuden vuoden pituisia parisuhteita joissa olet ollut mm. synnytyksessä mukana ja esittänyt lapselle jopa isää. Ne valheet, kirjeiden väärentämiset, feikkiprofiilit ym. Aivan sairasta. Ja ne syytökset mistä kaikesta minua syytit, sairas mustasukkaisuus, minun henkilökohtaisten viestien lukeminen  täysin ilman mitään syytä ja ventovieraiden ihmisten uhkailu ympäri suomen. Miten salasit minut perheeltäsi loppuun saakka, vaikka kuuntelin heidänkin kaikki huolet ja murheet ja mietin miten minä voisin auttaa heitä ja miten voisimme lähettää sinne enemmän rahaa. Miten voit kuvitella että koskaan edes haluaisin nähdä tai kuulla sinusta mitään? TAJUATKO MITÄ TEIT? Tajuatko ollenkaan?

Vielä eron hetkellä aloit kehittelemään kaiken maailman valheita muista ihmisistä, kieroilemaan ja käyttämään valtaa. Puhuit ympäri vanhempani ja ystäväni useita kertoja, ja kaikki antoivat sinulle anteeksi. Olithan mukava ja hyvä esittämään.

Lisäksi valehtelit ihan kaikista päivittäisistä asioista ja kusetit mua kaikessa missä vaan voit. Minä laitoin sinut kaikessa etusijalle, ajattelin sinua aina ensimmäisenä ja sinä elit tuollaisessa valheessa. Näin todella paljon vaivaa sinuun ja että olisimme saaneet kaiken kuntoon, kirjoitin puolestasi jopa työhakemuksiasi. Olin valmis olemaan lapsiesi äiti ja jättämään elämässä monta asiaa sivuun jotta sinulla olisi hyvä olla.

Olisit päässyt sieltä paskan keskeltä tänne ja sinun elämänlaatusi olisi parantunut huomattavasti. Sinulla  olisi ollut aina siivottu koti Helsingin parhaimmista paikoista ja nainen joka olisi pitänyt sinusta huolta kaikin tavoin. Sinun osoitteesi oli kahdessa paikassa, ja työkeikkojen varjolla ravasit asunnosta toiseen. Sä olisit voinut elää minun kanssa, olisin tehnyt sinun ruokasi, tukenut sinua kaikessa, pitänyt sinun kanssa hauskaa, treenannut sinun kanssa, ollut sinun perhe, vaimo, tyydyttänyt sinut täysin ilman mitään rajoitteita. Näitä asioita et jokaisen kanssa voi tehdä.  Olen vaatettanut sinut ja huoltanut ulkonäkösi aina viimeisen päälle kuntoon, vienyt reissuille ja ulkomaanmatkoille, tietämättä täysin sitä millainen Auervaara olet.

Tai toinen vaihtoehto olisi ollut nainen joka on sietänyt ja arvostanut sinua koko 17 vuotta ja antanut anteeksi kaiken, elämä oli varmasti erilaista mutta ainakin sinulla oli sielläkin ihminen joka oli omistautunut vain ja ainoastaan sinulle. Sitäkään et arvostanut vaan loit jatkuvasti rinnakkaissuhteita jopa toisiin kaupunkeihin. Ei edes mitään seksisuhteita vaan vuosia tai kuukausia kestäviä suhteita, joissa suunnitellaan tulevaisuutta ja perhettä. Minuakin hädän hetkellä kosit useita kertoja, ja puhuit yhteisistä lapsista, ja kuinka paljon niitä minun kanssani haluat.

Sinulla oli mahdollisuus jättää monta kertaa valheellinen elämä ja aloittaa minun kanssa alusta kaikki. Tiettyyn pisteeseen annoin anteeksi ja yritin ymmärtää, mutta sekään ei riittänyt. Kun annoin anteeksi, sain lisäksi sain kuulla haukkusi kaikki kamalimmat asiat mitä naiselle voi sanoa ja teit kamalimmat teot mitä parisuhteessa voi toiselle tehdä.

Ja sinä väität että voit muuttua, ja joskus ihminen tajuaa. No jos on 20-vuotias niin silloin on toivoa, toki toivoa on myöhemminkin mutta en usko että sinun kohdalla. Olet 37-vuotta ja koko elämäsi elänyt noin, sun taustat ja kulttuuri vaikuttaa siihen ettet sinä koskaan pidä naista vertaisenasi, nytkin sinä puhut vaan että miten SINULLA oli hyvä olla minun kanssa. Ajattele minun näkökulmasta, MINÄ kärsin koko ajan sun sekoiluista ja pettämisestä.   Minulla ei ollut hyvä olla kuin vain ja ainoastaan ne PIENET hetket jotka sun kanssa vietin, ja silti taustalla oli tieto että salaat jotain ja kaikki ei ole normaalisti, valvotit sekoilullasi minua öitä ja vaikeutit keskittymistäni kaikilla elämän osa alueilla. Vaikka miten tuosta toipuisit niin ei meillä ole silti mitään yhteistä, en voi antaa mitenkään anteeksi sulle sun tekoja, eikä kukaan minun läheinenkään anna.

Valitettavan usein alkoholisti kuolee alkoholistina ja narkkari narkkarina, varas varkaana jne, niin se vaan on. Sulle pitäisi tapahtua suuri käänne elämässäsi, mikä opettaisi sulle tasa-arvoa ja mikä on oikein ja väärin.   Tämä kaikki todistaa että sinussa on paljon pahuutta ja sairautta jota et itse edes näe. Sinun on pakko tehdä töitä itsesi kanssa, jos edes joskus voit kuvitella eläväsi normaalia elämää. Sinun on haettava apua ja otettava sitä vastaan, se on sinun ainut mahdollisuus tulla onnelliseksi edes joskus. Muuta en voi sinulle sanoa.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto