Valitsisinko mieluummin kisakunnon vai nykyisen kunnon

Taas on kisojen jälkeen ollut paljon keskustelua fitneksen terveellisyydestä, puolesta ja vastaan. On avautumisia kisaajien puolelta, ja mukaan on otettu erilaisia asiantuntijoiden kuten urheilulääkärin mielipiteitä ja lausuntoja.

Tarvitseeko sitä välttämättä olla kumpaakaan mieltä? Jokainen saa tehdä kuitenkin omalla elämällään mitä haluaa ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle. Elämän oppirahoja on jokaisen kuitenkin maksettava välillä oli asia välillä mikä tahansa, jos fitness ura ei aukene ja terveyskin pettää joksikin aikaa, niin siitäkin asiasta yleensä toipuu ajan kanssa.

Tuntuu että jotenkin otetaan tämä aihe turhan vakavasti välillä. On niitä ihmisiä lajin parissa jotka eivät siedä yhtään negatiivista kommentointia lajista, ja on myös niitä jotka ensimmäisten kisojen jälkeen ovat valmiita tuomitsemaan koko lajin ja kaikki sitä harrastavat ihmiset. Minusta kumpikaan ei ole oikein, koska tottahan se on että negatiivia puolia on ja niistä on minusta hyvä myös puhua. On myös hyviä puolia ja niistäkin voidaan puhua.

Minulle itselleni fitness kilpailu tasolla toi paljon hyvää, mutta myös huonoa. Tässä listaan hyvät ensimmäisenä:

 • Sain hyviä onnistumisen kokemuksia ja  ylitin itseni monta kertaa.
 • Opin syömään terveellisesti ja ennenkaikkea säännöllisesti.
 • Laji opetti miten kehoa muokataan ja  miten lähes kaikki on mahdollista.
 • Äärimmäistä periksiantamattomuutta.
 • Positiivista ajattelua, tämä tuli minulle aika puhtaaksi lajin kautta. Opin ajattelemaan että kaikkeen pystyy mitä tarpeeksi haluaa.
 • Treeni kestävyyttä ja periksiantamattomuutta siinä.
 • Lukuisia hyviä ystäviä.

img_6375

img_6411

img_6452
Ennen kuvat 2010 lähellä kisakuntoa.

Ja sitten niitä huonoja:

 • Liikaa ulkonäkö keskeisyyttä.
 • Liikaa syömisen kontrollointia.
 • Suppeampaa maailman katsomusta, elämä alkoi pyöriä liikaa treenien ja syömisen ympärillä.
 • Hormoni toiminta alkoi toimia normaalisti vasta noin kolmen vuoden kuluttua viimeisistä kisoista.
 • Ongelmia palautumisessa, henkinen ja fyysinen ylikunto.

Aina vedetään lajia puolustaessa esiin se aina se kaikki on tehty väärin,  tai asiat voi tehdä oikein kortti. No asioita voi tehdä tietysti monella tapaa mutta aina kuitenkin pyritään samaan lopputulokseen. Uskon että toisille vaan hyvin pieni rasvaisessa kehossa eläminen on vaan luontaisempaa kuin toisille, ja esimerkiksi hormoni toiminta toimii joillakin kisojen alla. Mutta itselläni ei näin ole ja vaikka kuinka järkevästi diettaisin, on tullut aina sama ongelma vastaan. Laihana ei vaan kuukautisia tule, ja se kertoo jos jostain. Kaikille naisille ei vaan liian pieni rasvaprosentti käy. Tietysti on ääritapauksia, joissa varmasti oltaisiin ongelmia vältetty tekemällä asiat toisella tapaa ja taas optimaalisia tapauksia joissa kaikki on toteutettu hienosti ja kilpailija on soveltuva lajiin. Valitettavasti tosi asia vaan on että fitness lajit sopivat aika harvalle, sekä ulkonäkö vaatimustensa, että henkisen, sekä fyysisen vaativuutensa vuoksi.

img_20160521_193503

img-20160821-wa0004

img_20160526_112500
Jälkeen kuvat 2016 kesä.

Kysymykseen että valitsisinko six-packin eli kisa kuntoa lähellä olevan kunnon, vai nykyisen kunnon niin valitsisin ehdottomasti nykyisen. En ole koskaan elämässäni miettinyt ulkoisia asioita, ruokaa, ja syömistä näin vähän. En ole koskaan pystynyt elämään näin huolettomasti näiden asioiden kanssa,  ja pystynyt nauttimaan elämästä sellaisena kuin olen. Nautin treenaamisesta ja teen sitä omaksi ilokseni. On ihanaa ymmärtää, ettei esimerkiksi koskaan tarvitse laihduttaa niin paljon että rinnat häviävät, ellei nyt välttämättä halua.

Uskon kuitenkin että tähänkään  tasapainoiseen olo tilaan en olisi päässyt ilman noita fitness vuosia. Joten olen sitä mieltä, että kaikkea kannattaa kokeilla ja kaikki mikä ei tapa vahvistaa ja ennen kaikkea kasvattaa. Koskaanhan ei tiedä innostunko itsekin kisaamisesta vielä jonain päivänä, mutta varmasti tuohon menisi vuosia aikaa. Silloin kun kokisin että kaikki muu tärkeä olisi elämässä jo tehty. Osaisin varmasti ottaa koko homman hiukan erilailla kuin nuorempana.

Sc: vahvatytto

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

 

Mitä jäi mieleen – Nordic Fitness Expo

No paljon kauniita upeita fysiikoita tietenkin. Viikonlopun kohokohta oli tietenkin että huollettavani/stailattavani Eve Heikkinen voitti suomen mestaruuden. Onnistuminen oli ilo nähdä läheltä ja se kuinka tässäkin periksiantamattomuus palkittiin. Nuoresta iästään huolimatta Eve on saavuttanut jo paljon fitneksen saralla.

image

Matkalla kisapaikalle, voitto mielessä 😉

image

Tuore mestari.

Lisää kuvia ja tunnelmia kisoista ja kisaajista löydät täältä ja täältä.

Toinen mieleen jäänyt juttu oli Jaana Malytchevan pärjääminen, Jyväskylän tyttä on menestynyt tasaisen armasti ja tällä kertaa nappasi jopa Pro-kortin. Upea perheenäiti häikäisi bikini fitnessissä – nousi ammattilaiseksi!

Julkkikset pärjäsivät kisoissa, vallankin bikini sarjoissa hienosti, mikä tietenkin on lajin tunnettavuuden kannalta hyvä asia. Sofia Ruusila voittti oman sarjansa ,Eevi Teittinen omansa, ja Jenni Levävaara omansa. Eve olikin bikini sarjojen ainut ei julkkis voittaja 🙂

image

2011 kisakaverini Hanna Saario voitti hienosti lauantaina pohjoismaiden mestaruuden ja myös Nicolen kisan. Upea nainen, joka vaan kehittyy vuosi  vuodelta.

image

Nathalia Melon kanssa tietty samaan kuvaan 🙂

image

Kiitoksia seurasta kavereille <3

Messuilla oli tietusti myös paljon ihania juttuja shoppailtavaksi. Yhteistyökumppanini Biancaneven Biancaneven osasto oli vaikuttava, olen käyttänyt heidän vaatteitaan kauan ja laatu on erittäin hyvä. Yksikään vaate ei ole mennyt miksikään, eikä yksikään timantti irronnut lukuisista pesuista huolimatta. Kannattaa hyödyntää nyt tämä ale-koodi niin saat Nyt -10% alennusta kaikista Bfit-urheiluvaatteista koodilla: ADTBFIT

Omat suosikkini ovat nämä ihanan värikkäät Floral-malliston housut.

Pääsin muuten tutustumaan kuukaudeksi Töölön Foreveriin. Eilen ensimmäiset treenit vedetty ja täytyy sanoa että vaihtelu virkistää. Tähän aiheeseen palaan vielä myöhemmin 🙂

image

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva