Miten olen saavuttanut hyvän itsetunnon

Hyvästä itsetunnosta on paljon apua elämässä, se luo elämänlaatua ja auttaa menemään elämässä eteenpäin. Hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen osaa rakastaa itseään, mutta huomioida myös ympärillä olevat asiat ja muut ihmiset sekä vastaanottaa ja kestää kritiikkiä ja epäonnistumista.

Osallistuin menneellä viikolla nuorten naisten järjestämään Beauty up- Itsetuntovalmennus tapahtumaan. Puhujina mieleen jäivät hyvin Sephora Lindsay, tämän vuoden Miss Helsinki, joka on kohdannut paljon ennakkoluuloja sekä vihapuhetta, artisti ja ystäväni Jaanika Leino ja Anne Karilahti joka on Valmentamon toimitusjohtaja, alan asiantuntija sekä lifecoach. Anne jakoi palan valmennustaan ja antoi omat vinkkinsä, kuinka olla juuri sitä mitä on, luottavaisesti.

Tapahtuma oli luotu hyvällä ajatuksella ja siitä jäi kaikinpuolin hyvä fiilis. Nuoret naiset puhujina olivat jokainen aitoja ja inspiroivia. Puheissa tuli hyvin esille se ettei ulkoisten virheiden kannattaisi antaa vaikuttaa itsetuntoon ja miten itsevarman ihmisen ei tarvitse alentaa muita. Nämä ovat erittäin hyviä pointteja, mikä sai myös itseäni ajattelemaan omaa itsetuntoani ja sitä miten se on muodostunut. Yleisesti tapahtumassa ja puheissa korostettiin vähän turhan paljon ulkonäöllisten ominaisuuksien vaikutusta itsetuntoon, koska minusta itsetunnon tulisi kummuta enimmäkseen sisältä riippumatta siitä mitä on ulospäin.

Nykyään on helppo piiloutua some persoonan ja netin taakse ja esittää itsevarmaa. Onko se sama asia kuin itsetunto? Ei ole. Kerronkin seuraavissa kohdissa miten olen saavuttanut itse hyvän itsetunnon ja mitä hyvä itsetunto mielestäni merkitsee:

– Olen ymmärtänyt että se mitä olen ulospäin, ei vaikuta siihen mitä  olen sisältä tai siihen miten arvokas olen. Itsetunnon on hyvä perustua muulle kuin ulkonäölle. Kauneus on katoavaista ja minusta on surullista ajatella että jos ulkonäön menettäisi ei jäisi mitään jäljelle.

– Kannan itseni ylpeydellä tilanteessa kuin tilanteessa, ainakin pyrin siihen. Toki aina välillä jäätää, mutta silloinkin pystyn yleensä nauramaan itselleni ainakin jälkeenpäin. lol. Itsetunto on minulle myös sitä että voin kävellä kauppaan ilman meikkiä ja hyväksyä vartaloni selluliiteista ja turvotuksista huolimatta.

– Itsetunto on omalta osaltani rakentunut tähän pisteeseen pitkälti itsetuntemuksen ansiosta, tiedän kuka olen ja siksi minun on helppo olla itseni kanssa. Epäonnistuminen kuuluu myös elämään, eikä määritä minua ihmisenä tai tee minusta huonoa ihmistä. Pyrin myös olemaan  syyllistämättä tai tuomitsematta muita heidän virheistään, jokainen on oman onnensa seppä ja virheillä on tapana opettaa.

– Koen itseni onnekkaaksi ja etuoikeutetuksi ihmiseksi vastoinkäymisistä huolimatta, osaan arvostaa elämää ja katsoa eteenpäin, luoda itselleni tavoitteita ja elää hetkessä.

– Rakastan itseäni, jonka ansiosta voin rakastaa myös lähimmäisiäni, auttaa ja kuunnella parhaani mukaan. Muistan että minun täytyy voida itse  hyvin ollakseni  hyvä muille, joten minun on huolehdittava itsestäni ja annettava hyvinvoinnille,   liikunnalle ja kaikelle mitä tähän liittyy aikaa jotta tämä on mahdollista.

Edellinen juttu: 

Pois loputtomasta ahdistuksesta

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

 

 

Miksi draama kiinnostaa ihmisiä

Henkilökohtaisimmat postaukseni kuten tämä ja tämä ovat keränneet lyhyessä ajassa yhteensä 20 000 lukijaa. Minun blogin historiassani se on paljon, postaukset nousivat joka kaikkien niiden peppu treenien ja treeni vinkkien ohi jotka ovat olleet kautta aikojen ja useita vuosia luetuimpien kärjessä.

Ihmissuhteet, ihmisten ongelmat ja draamat kiinnostavat ihmisiä suunnattoman paljon, oli kyse sitten mistä tahansa elämän traagisesta tapahtumasta tai avautumisesta. Se on toki ihan luonnollista että elämässä tapahtuu kaikenlaista, ja kaikki ei aina ole niin positiivista. On pettämistä, riippuvuuksia, työttömyyttä, mielenterveys ongelmia, talousvaikeuksia, väkivaltaa jne. jotka kuitenkin saattavat kuulua ja kuuluvatkin monen ihmisen päivittäiseen  arkeen. Ongelmista ei uskalleta puhua, vaan aina ajatellaan että muilla menee jotenkin paremmin.

Olen saanut huomattavan paljon viestejä facebookissa ja täällä, sekä yksityisesti että julkisesti koskien aihetta. Ajattelin että tarinani oli omaa luokkaansa, ettei muita tällaisia juurikaan ole, mutta olin väärässä. Minun oli lisäksi vaikea kuvailla kaikkea tapahtunutta täysin yksityiskohtaisesti, koska kirjoittaminen ei ole parhaita puoliani, enkä tiedä olisiko se tarpeenkaan. Kirjoittamani oli  kuitenkin vain pintaraapaisu ja vain läheiseni ja minä itse tiedämme miten paljon kaikkea onkaan tapahtunut ja miten uskottavaa kaikki valhe on parhaimmillaan ja pahimmillaan ollut.

Olen kuitenkin todella yllättynyt miten moni on kertonut kokeneensa samaa, ja kertonut tarinan olleen lähes identtinen omani kanssa. Näitä viestejä on tullut useita, mikä on mielestäni jotenkin kauhistuttavaa. Kertooko tämä nykymaailman tilanteesta, vai vain onko näin ollut aina? Vaikka omaan tilanteeseeni liittyy mielestäni voimakkaasti monikulttuurisuus, ei näin ole kaikissa kuulemissani tapauksissa. Tietenkin tiedän että mielenterveysongelmia joita tähän tapaukseen voi liittää on ollut aina, mutta onko arvostus toista ihmistä kohtaan jotenkin laskenut vuosien saatossa? Onko ihmisistä tullut toisilleen kertakäyttötavaraa? Ikävää jos näin on, vaikka siltikään kokemani ei saa minua kyynistymään vaan jatkamaan elämää avoimin silmin. Uskon edelleen rakkauteen ja siihen että hyviä ihmisiä löytyy. Ja muistutan, että vaikka ollaan sinkkumarkkinoilla, olisi silti hyvä muistaa perus käyttäytymissäännöt, arvostus ja rehellisyys toista ihmistä kohtaan, eikä antaa ymmärtää tahallaan toiselle ihmiselle väärin mitä ollaan valmiita antamaan tai toisinpäin.

Olen saanut avautumisesta valtavasti voimaa, ja se toimii minulle ikäänkuin terapiana ja ylitse pääsemisen välineenä.

Miksi draama sitten kiinnostaa? Osa ihmisistä on puhtaasti uteliaita, mutta hyvin moni myös samaistuu ja toivon todella että jokaisella ihmisellä olisi voimia lähteä kertomani kaltaisesta suhteesta pois. Suhde söi valtavasti energiaa, ja huomaan jo nyt miten alan olla enemmän oma itseni. Tiedän että kaikki lukijat eivät halua pelkkää hyvää, ja mukaan mahtuu myös niitä pahansuopia ihmisiä, mutta niinhän se tässä elämässä on että kaikkia ei voi miellyttää. Toivon myös että tämä avautuminen antaisi edes jollekin vertaistukea ja auttaisi näkemään valoa tunnelin päässä.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto