Valitsisinko mieluummin kisakunnon vai nykyisen kunnon

Taas on kisojen jälkeen ollut paljon keskustelua fitneksen terveellisyydestä, puolesta ja vastaan. On avautumisia kisaajien puolelta, ja mukaan on otettu erilaisia asiantuntijoiden kuten urheilulääkärin mielipiteitä ja lausuntoja.

Tarvitseeko sitä välttämättä olla kumpaakaan mieltä? Jokainen saa tehdä kuitenkin omalla elämällään mitä haluaa ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi toiselle. Elämän oppirahoja on jokaisen kuitenkin maksettava välillä oli asia välillä mikä tahansa, jos fitness ura ei aukene ja terveyskin pettää joksikin aikaa, niin siitäkin asiasta yleensä toipuu ajan kanssa.

Tuntuu että jotenkin otetaan tämä aihe turhan vakavasti välillä. On niitä ihmisiä lajin parissa jotka eivät siedä yhtään negatiivista kommentointia lajista, ja on myös niitä jotka ensimmäisten kisojen jälkeen ovat valmiita tuomitsemaan koko lajin ja kaikki sitä harrastavat ihmiset. Minusta kumpikaan ei ole oikein, koska tottahan se on että negatiivia puolia on ja niistä on minusta hyvä myös puhua. On myös hyviä puolia ja niistäkin voidaan puhua.

Minulle itselleni fitness kilpailu tasolla toi paljon hyvää, mutta myös huonoa. Tässä listaan hyvät ensimmäisenä:

 • Sain hyviä onnistumisen kokemuksia ja  ylitin itseni monta kertaa.
 • Opin syömään terveellisesti ja ennenkaikkea säännöllisesti.
 • Laji opetti miten kehoa muokataan ja  miten lähes kaikki on mahdollista.
 • Äärimmäistä periksiantamattomuutta.
 • Positiivista ajattelua, tämä tuli minulle aika puhtaaksi lajin kautta. Opin ajattelemaan että kaikkeen pystyy mitä tarpeeksi haluaa.
 • Treeni kestävyyttä ja periksiantamattomuutta siinä.
 • Lukuisia hyviä ystäviä.

img_6375

img_6411

img_6452
Ennen kuvat 2010 lähellä kisakuntoa.

Ja sitten niitä huonoja:

 • Liikaa ulkonäkö keskeisyyttä.
 • Liikaa syömisen kontrollointia.
 • Suppeampaa maailman katsomusta, elämä alkoi pyöriä liikaa treenien ja syömisen ympärillä.
 • Hormoni toiminta alkoi toimia normaalisti vasta noin kolmen vuoden kuluttua viimeisistä kisoista.
 • Ongelmia palautumisessa, henkinen ja fyysinen ylikunto.

Aina vedetään lajia puolustaessa esiin se aina se kaikki on tehty väärin,  tai asiat voi tehdä oikein kortti. No asioita voi tehdä tietysti monella tapaa mutta aina kuitenkin pyritään samaan lopputulokseen. Uskon että toisille vaan hyvin pieni rasvaisessa kehossa eläminen on vaan luontaisempaa kuin toisille, ja esimerkiksi hormoni toiminta toimii joillakin kisojen alla. Mutta itselläni ei näin ole ja vaikka kuinka järkevästi diettaisin, on tullut aina sama ongelma vastaan. Laihana ei vaan kuukautisia tule, ja se kertoo jos jostain. Kaikille naisille ei vaan liian pieni rasvaprosentti käy. Tietysti on ääritapauksia, joissa varmasti oltaisiin ongelmia vältetty tekemällä asiat toisella tapaa ja taas optimaalisia tapauksia joissa kaikki on toteutettu hienosti ja kilpailija on soveltuva lajiin. Valitettavasti tosi asia vaan on että fitness lajit sopivat aika harvalle, sekä ulkonäkö vaatimustensa, että henkisen, sekä fyysisen vaativuutensa vuoksi.

img_20160521_193503

img-20160821-wa0004

img_20160526_112500
Jälkeen kuvat 2016 kesä.

Kysymykseen että valitsisinko six-packin eli kisa kuntoa lähellä olevan kunnon, vai nykyisen kunnon niin valitsisin ehdottomasti nykyisen. En ole koskaan elämässäni miettinyt ulkoisia asioita, ruokaa, ja syömistä näin vähän. En ole koskaan pystynyt elämään näin huolettomasti näiden asioiden kanssa,  ja pystynyt nauttimaan elämästä sellaisena kuin olen. Nautin treenaamisesta ja teen sitä omaksi ilokseni. On ihanaa ymmärtää, ettei esimerkiksi koskaan tarvitse laihduttaa niin paljon että rinnat häviävät, ellei nyt välttämättä halua.

Uskon kuitenkin että tähänkään  tasapainoiseen olo tilaan en olisi päässyt ilman noita fitness vuosia. Joten olen sitä mieltä, että kaikkea kannattaa kokeilla ja kaikki mikä ei tapa vahvistaa ja ennen kaikkea kasvattaa. Koskaanhan ei tiedä innostunko itsekin kisaamisesta vielä jonain päivänä, mutta varmasti tuohon menisi vuosia aikaa. Silloin kun kokisin että kaikki muu tärkeä olisi elämässä jo tehty. Osaisin varmasti ottaa koko homman hiukan erilailla kuin nuorempana.

Sc: vahvatytto

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

 

Kroatia Part- 2

* Sisältää mainoslinkin

Aurinkoinen sää jatkuu onneksi. Nyt alkaa olla rusketustakin pinnassa mukavasti ja lämpöön on totuttu niin ettei jatkuva hikoilu ja vaatteiden liimautuminen ihoon kiinni enää ahdista. Ollaan jatkettu aamulenkkeilyä joka aamu että saadaa itsemme reippaasti ylös.

IMG_20160527_082859

IMG_20160528_090225

IMG_20160528_090046

IMG_20160527_194609

Eilen oli meidän ensimmäinen rantapäivä. Täällä rannat ovat pikkukivisiä mikä on siinä mielessä hyvä ettei hiekkaa ole jokapaikassa, mutta kyllä siinä kivikossa maatessa saa melkoiset painaumat kroppaan. Täällä kyllä myydään pehmustettuja auringonotto alustoja, muttei me viitsitä sellaisiin tuhlata. Vähän varmaan sama kuin jollain piikkimatolla makaisi.

IMG_20160527_133215

IMG_20160527_180146

Käytiin eilen myös salilla, täältä löytyi ihan kelpo kuntosali hotelli Horizontin yhteydestä. Hotelli saliksi parhaimmistoa ja kertamaksu oli noin euroina noin 5€ eli ei paha ollenkaan. Tehtiin vähän yläkroppaa jotta saatiin vähän ryhtiä tähän lomaelämään, vaikka Pauliinalla oli kevyt viikko ja minäkin suunnittelin etten kävisi salilla ollenkaan koko viikon aikana. Ajattelin ettei näin pienestä kylästä löytyisi kuntosalia kuitenkaan, mutta toisin kävi.

IMG_20160527_174201

IMG_20160527_174623

Mukana meillä on tietenkin laadukkaat *Sportlifen lisäravinteet, joita ei ilman lomallakaan tulisi toimeen. Esimerkiksi proteiini sopii loistavaksi välipalaksi kera hedelmän kun ollaan kokopäivä liikenteessä.

Tänään käveltiin viereiseen Brelan kylään ja vietettiin siellä päivää. Kaunis paikka sekin, vaikkakin hyvin samantyylinen kuin Baska Voda, hiukan ehkä enemmän kauppoja rannalla jne. Kilometrejä täällä tulee huomaamatta reippaasti ja ollaan kyllä jo tähän mennessä talsittu kuin hevoset konsanaan.

IMG_20160528_132238

IMG_20160528_133012

Ruoka on täällä hyvää ja ollaan ainakin suurinpiirtein oltu tyytyväisiä kaikkiin annoksiin mitä ollaan tilattu. Plussaa on se ettei täällä ole paljon porukkaa tällä hetkellä, joten saadaan olla aika rauhassa ruuhkalta ja esimerkiksi ruokapaikoissa palvelu pelaa nopeasti.

IMG_20160527_184415

IMG_20160527_184408

Pysykää mukana 🙂

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva