Mitä jos hyväksyisit itsesi läskeistä huolimatta

*Sisältää mainoslinkkejä

Housut Bia Brazil Plus *TÄÄLTÄ / Kuva Tomi Rehell

Jos laihduttaminen ei vain onnistu

Oletko tuskaillut vuosikausia kilojesi kanssa, oletko aloittanut miljoona laihdutuskuuria aina epäonnistuen, onnistunut ehkä joskus laihduttamaan, mutta sen jälkeen kilot ovat tulleet kaksin verroin takaisin? Kuulostaako laihdutusmainoksen alulle? Tämä ei ole sitä, vaan kehotan lopettamaan laihdutuksen. Läskeistä huolimatta, voit hyväksyä itsesi. Tuo kaikki on äärimmäisen rankkaa ja ainainen epäonnistumisen kokemus syö itsetuntoa todella rankasti. Lopulta elämässäsi saattaa pyöriä vain ja ainoastaan laihtuminen. Tuolloin homma ei ole vaivan väärti, vaan lopulta terveelliseksi tarkoitettu laihtuminen syö itsetuntosi, sosiaaliset suhteesi, vie mehut aivan kaikesta ja olet pahimmillaan syömishäiriön partaalla. Tälläisia tarinoita olen kuullut useiden naisten suusta ja itsekin olen aikanaan väkisin yrittänyt pitää kiinni fitnessvartalosta.

Tällöin on aika ottaa aikalisä

Jos tämä kuulostaa tutulle, kannattaa unohtaa koko laihtuminen vähäksi aikaa. Ottaa aikalisä. Kroppasi on ensinnäkin todennäköisesti aivan sekaisin toistuvien mitä kummallisempien pussikeittokuurien jäljiltä ja kaipaa lepoa. Kannattaa tasata tilanne noudattamalla ihan yksinkertaista ateriarytmiä, sekä syömään terveellisiä raaka aineita. Pitkät paastot pysäyttävät aineenvaihdunnan, ja keho alkaa polttamaan lihaksia. Tämän jälkeen seurauksena on usein myös paaston jälkeinen ahmiminen, jolloin rasva kertyy kroppaan entistä hanakammin. Tässä kohtaa kannattaa unohtaa ruoan punnitsemiset sun muut liikaa tarkkuutta vaativat asiat. Kun olet tasapainossa ja henkisesti valmis sekä tilanne on tasaantunut voit toki hankkia itsellesi hyvät ja turvalliset ohjeet painon putoamiseen. Anna kuitenkin itsellesi aikaa, äläkä taas hyppää ojasta allikkoon.


Housut Bia Brazil Plus *TÄÄLTÄ / Kuva Tomi Rehell / Tsekkaa myös Bodyaction ALE *TÄÄLTÄ

Liikunta ei yksistään laihduta mutta siitä voi nauttia

Liikunta yksinään on varsin tehoton laihdutuskeino, vaikkakin on hyvä lisä tukemaan painon pudotusta. Ruokavalio on avainsana. Kuitenkin liikunta on osa terveellistä elämäntapaa ja muokkaa vartaloa oikeaan suuntaan. Mitä enemmän lihasta kehossa on, sitä enemmän se polttaa rasvaa jne. Liikunta lisää hyvää oloa ja pitää viereystilan energisenä, sekä muokkaa vartaloa siten että rasvamassan osuus pienenee ja lihasmassan osuus suurenee, vaikka paino ei varsinaisesti putoaisikaan. Vaakaa ei siis aina kannata tuijottaa liikaa, koska se ei kerro suoraan rasvanpoltosta vaan tässä tapauksessa enemmänkin peili ja mittanauha. Omasta kokemuksesta voin sanoa että liikunta parantaa kehoitsetuntoa ja koon ollessa mikä tahansa voin kantaa itseni ylpeydellä.

Panosta hyvinvointiin – läskeistä ei aina kannata välittää

Liikunta lisää hyvinvointia ja energisyyttä, sitä kannattaa siis harrastaa. Unohda liikunnan harrastaminen pakkomielteisen laihtumisen toivossa ja opettele nauttimaan siitä että treenaat kovaa niin että hiki lentää, siksi että rakastat itseäsi, ei siksi että vihaat itseäsi. Hanki itsellesi edustavat treenivaatteet ja mene rohkeasti rinta rottingilla salille. Nauti naiseudestasi ja ala panostamaan sisäiseen, sekä ulkoiseen hyvinvointiisi. Se että sinulla on ylipainoa ei tarkoita sitä ettet voisi pitää kauniita vaatteita, meikata ja nauttia naisellisuudesta. Läskeistä huolimatta kehosi on temppelisi, jossa tulet elämään koko lopun elämäsi.


 Love your body and teach your mind to respect it. 

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Treenivaatteet kurvikkaalle naiselle 

Onko paras ihminen se jolla on eniten kiire

Edellinen juttu:

24 KYSYMYSTÄ JOULUSTA

 

Woman in red by Mr. CoolPool

Kävin perjantaina kuvattavana Turussa maailmalla mainetta niittäneen Petri Kuosmasen kameran edessä.

Suomalainen julkkisvalokuvaaja Petri Kuosmanen, AKA Mr. Coolpool, on kuvannut vuosien ajan paljon matskua muunmuassa Pariisin muotiviikoilta ja viettääkin Pariisissa suuren osan vuodesta.

Esimerkiksi Salma Hayekkia, Kim Kardishiania  ja Kanye Westiä kuvanneen Petrin kuvia voit ihastella parhaiten hänen Instagramistaantäältä ja myös muualta mediasta kuten täältä.

Kuvattavana oleminen oli erittäin helppoa ja luontevaa rennon kuvaajan ansiosta ja saatiinkin lyhyessä ajassa monta hyvin erilaista teemaa ikuistettua. Huomaan että vaikka en kovinkaan paljon jännitä kuvattavana olemista niin ensimmäisen vartin sitä ikäänkuin lämmittelee ja sen jälkeen kasvot ja kroppa alkavat rentoutua joka näkyy myös kuvissa.

Kun fiilis on rentoutunut kuvattava on hyvä ja helppo olla ja kuvat onnistuvat paremmin, yleensä mitä vähemmän yrittää sen parempia kuvista tulee. Tässä ensimmäisessä kattauksessa esiinnyn yksinkertaisessa punaisessa mekossa ja jatkoa on luvassa. Toivon että pystyn näillä ja tulevilla kuvilla välittämään positiivista kehonkuvaa erilaisille naisille. Jokainen voi halutessaan olla oman elämänsä huippumalli.

 Stay tuned.

”To be successful, you have to be unique.
So different, that if people want what you have, they have to come to you to
get it”

– Walt Disney –

Edellinen juttu: Miten olen saavuttanut hyvän itsetunnon

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto