Toisen mielipide sinusta on vain hänen näkemyksensä sinusta

Mekko Sisley / Korut *Viaminnet / Laukku Dnky

Me kaikki olemme omia persooniamme

Herkästi me ihmiset arvostelemme muita ihmisiä ja tulemme arvostelluiksi. Herkkä ihminen saattaa ottaa arvostelun raskaasti ja pahoittaa mielensä. On aina niitä ihmisiä jotka tulevat kertomaan että sinun tulisi tehdä näin tai näin ja että koska olet tuollainen sinulle sopisi tämä minun tapanani. Osa tekee tätä hyvällä, mutta on myös ihmisä jotka tietoisesti haluavat lytätä toisten mielipiteitä ja toisia  ihmisiä, sekä ovat muodostaneet heistä virheellisen kuvan.

Aina kannattaa muistaa että toisen ihmisen mielipide on vain hänen näkemyksensä

Kaikilla meillä on erilainen tyyli käyttäytyä ja ilmaista mielipiteitämme, se sallittakoon meille. Jotkut ihmiset omaavat kärkkäät mielipiteet ja joskus me otamme niistä itseemme. Aina kannattaa muistaa, että se on vain hänen näkemyksensä. Toki muita kannattaa kuunnella ja tulkita itseään, sekä harrastaa itsetutkiskelua, mutta kuitenkin jokainen meistä tietää itse totuuden. On oikeus olla pitämättä arvostelusta ja on myös oikeus olla erimieltä. Ihminen joka arvostelee jatkuvasti muita, omaa usein itse huonon olon ja se arvostelu kertoo enemmän hänestä itsestään.

Mistä minua on arvosteltu

Läheiset ihmiset eivät minua ole juuri loukkaavasti arvostelleet, ainakaan  ilman syytä. Mutta joitakin asioita ja arvosteluita elämän varrelta on jäänyt mieleen. Muutaman kerran olen saanut kautta rantain kuulla, että ihmiset jotka eivät ole edes koskaan jutelleet kanssani ovat sanoneet että olen jotenkin ylpeä. Näin voi ehkä päätellä jotenkin olemuksestani jotain kautta, mutta itse tiedän etten ole pätkääkään ylpeä luonne ja olen mielelläni kaikenlaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Minua on arvosteltu myös tekemisistäni ja erikoisista ratkaisuistani, tyylistäni, asuinpaikastani, harrastuksistani, ulkonäöstäni ja ihonväristäni. Oikeastaan siis lähes kaikesta. Kun itse tietää mitä on ei arvostelun anna mennä ihon alle. On todella helpottavaa huomata ettei kaikkia tarvitse miellyttää. Olemme myöskin kaikki virheellisiä ihmisiä, joten täydellinen ei oikein voi olla.

Tänä päivänä arvostelu on todella helppoa myös netin välityksellä, some mahdollistaa ihmisten seuraamisen ja arvostelun entistä paremmin. Tässäkin pitää muistaa että ihmiset tuovat julkiseksi vain osan itsestään, eikä arvostelija voi tietää koko tarinaa ihmisen taustalta.

”Nuori poika istuu puistonpenkillä. Hänellä on rikkinäiset kengät ja housut. Ohi kulkee lauma muita nuoria, jotka pilkkaavat poikaa vaatteiden takia.

Poika lähtee jatkamaan matkaa, kulkee ohi pienen joen ja näkee toisen nuoren pojan istumassa penkille. Tällä pojalla on upouudet kengät, ehjät vaatteet ja hymy kasvoillaan. Kateus valtaa pojan, jolla on rikkinäiset kengät, eikä hän halua edes tervehtiä toista. Niinpä hän jatkaa taas matkaa, istahtaa puun alle ja toivoo, toivoo todella, että voisi olla kuten se poika, jolla on uudet kengät. Että he vaihtaisivat paikkaa.

Toive toteutuu. Hän istuu puistonpenkillä upouusissa vaatteissa. Toinen poika juoksee rikkinäisissä kengissä pitkin puistoa onnellisempana kuin koskaan. Samalla hetkellä puistonpenkin viereen tuodaan pyörätuoli. Kun poika sai uudet kengät, toisen ihmisen elämän, hän samalla menetti kyvyn kävellä”.

Koskaan ei voi tietää, miltä tuntuu olla toisen kengissä. Koskaan ei voi tietää toisen tarinaa. Siksi pitää olla onnellinen siitä, mitä on, eikä katkera siitä, mitä ei ole.

Musta sydän Apple  Seuraa Musta sydän Apple

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Valitsetko ystäväsi statuksen perusteella – Olet viiden lähimmän ihmisen keskiarvo

 

 

 

Sunnuntai punttia ja kun mikään ei riitä

Moikka moi, viikko alkaa taas olla paketissa. Treenit on tehty puoliteholla, jotenkin vieläkin on pientä nuhaa ja sellaista vaikka ajattelin että se flunssa olisi jo selätetty. Oon ollut nyt jotenkin ihan poikki. Tuli tehtyä 6-päivää töitä tällä viikolla. Joten eilen sitten vaan töiden jälkeen huilasin, samoin tänään. On tehnyt hyvää vaan maata sohvalla ja katsella tv:tä. Kyllä keho kertoo kun lepoa tarvitsee, ja silloin sille sitä pitää antaa. Ensi viikonloppuna pääseekin sitten fitnesin pariin oikein kunnolla. Lahdessa järjestetään vuoden pää tapahtuma http://www.nordicfitnessexpo.com/. Lauantaina on Nicole Wilkinssin kutsukilpailu ja suomeen on tulossa paljon kansainvälisiä tähtiä. Mahtavaa. Muunmuassa IFBB:n presidentti, Rafael Santonja, itse MM-mestari Figure voittaja Nicole Wilkins saapuvat suomeen. Lisäksi maailmanluokan kisaajat Michelle Lewin, Margnet Gnar ja Christina Strom ovat paikalla. Erityisesti menestestystä toivon suomen Anna Virmajoelle 🙂 Rakenne ja kauneus ovat vain sitä luokkaa, ettei moista ole kellään muulla. Kiva päästä myös tekemään pari kisastailausta sunnuntaina. Nyt viikonloppuna olikin amatöörien MM- kisat Mexikossa. Suomalaiset menestyivat huikean hyvin:

Elin Hassel sai prossimitalin body fitnessin pitkässä sarjassa. Juniorien bikini fitness -sarjassa Jade Yolanda Huhtamäki ja ihana Jyväskylästä tuttu Eve Heikkinen olivat  neljänsiä. Masters bikini fitnessisstä Jenni Levävaara hienosti hopealle, Sanna Rajala oli viides ja body fitness junioreissa Mirka Vikman viides.

Kuva kopioitu bodylehden sivuilta.
Kuva kopioitu bodylehden sivuilta. Jenni, Sanna, Eve ja Jade. ONNEA!!!

Jonne Salmi kilpalee vielä huomenna Men’s Physique juniorisarjassa ja Oona Ylitolonen kilpailee jurion fitnesissä. Oona saa varman mitalin koska sarjassa on kaksi kilpalijaa.

Lappeenrannassa kisattiin myös viimeinen SM-karsinta. Tulokset ja kuvia löydät täältä. SM-kisapaikka irtosi näistä karsinnoista helposti. Kannattaakin jatkossa ehkä miettiä mihin karsintaan tähtää. Jyväskylässähän monessa sarjassa oli joka eliminaatikierros, joten osa ei päässyt edes kilpailemaan. Lappeenrannasta SM-paikan saivat kaikki. Upeita kuntoja sielläkin tosin.

Tänään sunnuntaina tein kokeeksi ensimmisen treenin Muscle Challenge ohjemasta: Olkapäät ja vatsat. Hyvälle tuntui, liikkeitä riittävästi ja perille meni. Huomenna starttaankin sitten kokonaisen treeniviikon selkä treenillä.

image
Tämän päivän treeni.
Loppuun vähän keppijumppaa.
Olkapäät pumpissa ja loppuun vähän keppijumppaa.

Olen tässä miettinyt vähän taas tätä touhua. Kun ei mikään riitä. Aika paljon olen joutunut tekemään töitä sen eteen että hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Aika pitkään kriiseilin kisojen jälkeisestä painon noususta, että se itseni soimaus vaikutti ihan päivittäiseen elämään erittäin negatiivisesti. Joskus kun vaan se paino ei laske vaikka kaiken yrittäisi. Joillekkin vaan käy niin ja sen asian kanssa on elettävä. Saattaa mennä vuosia että kehon saa tasapainoon kisaamisen jälkeen, jotkut taistelevat pidempään. No minulla on mennyt nyt 2-vuotta ja kokoajan olen mennyt eteenpäin tosin hyvin pienin askelin, välillä ottanut muutaman askeleen taaksepäin mutta aina sitten useamman eteenpäin. Silti en kadu pätkääkään että olen ajautunut lajin pariin, niin paljon hienoja kokemuksia se on antanut. Tosi asia on vaan se että kaikkien keho ei kestä hommaa ja joskus asiat saatetaan tehdä väärällä tavalla. Valmentajan kanssa yhteys tulee pelata, jotta tiedetään missä mennään. Ja vaikka kaikkeen varautuisikin hyvin, valmennus olisi kunnossa ja muutenkin kaikki balanssissa sattuu silti epäonnistumisia tämän suhteen. Niin ihanaa kun koko fitness touhu on niin en ymmärrä joidenkin kantaa, että negatiivisista asioista ei saisi puhua ollenkaan. Tapahtuuhan niitä loukkaantumisia jääkiekossakin. Toiseen suuntaan taas yleistäminen ottaa pattiin, ei kaikille käy huonosti.

Maailma ei kaadu siihen miltä peilistä näyttää ja yksikään treeni ei mene hukkaan vaikka onkin vähän pehmeämpi. Mutta onko sitä nainen koskaan  täydellisen tyytyväinen itseensä? Vastaus taitaa olla että ei, tai siis en itse ainakaan ole. Silloinkin kun olen ollut kisakunnossa olen liian pehmeä, tai lihasta on liian vähän. Aina olisi jotain parannettavaa. Kuitenkin tästä kaikesta kriittisyydestä huolimatta voi omata hyvän ja terveen itsetunnon. Ei saa tarttua liikaa negatiivisiin asioihin, pitää ymmärtää puutteet ja pyrkiä tietysti parempaan kokoajan. Ei kuitenkaan itseään piiskaamalla, eikä negatiivisen kautta. Tietyllä lailla olen ulkoistanut välillä koko kropan ja ulkonäön. Se on lajissa väline jolla kilpaillaan välillä se on erinäköinen, muuten pääasia että se on terve. Todellinen kauneus kun kuitenkin asuu meissä sisällä.

Vuonna 2009. Ei lihaksen lihasta.
Vuonna 2009. Perus Minna, vähän punttia takana, ennen ensimmäistä kisadiettiä.
Liian laiha... Ensimmäiset kisat kisattu ja vähän jo pehmeyttä päällä, niin ei paljon lihakset erotu.
Liian laiha… Ensimmäiset kisat kisattu ja vähän jo pehmeyttä päällä, niin ei paljon lihakset erotu.

 

Instagram PAINA seuraa: tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva