Tammisaaressa joulumarkkinoilla

*Sisältää mainoslinkkejä

Pimeä aika on haastavaa – pysy liikkeessä

Olen kokenut tämän vallitsevan pimeyden hiukan haasteellisena. Varsinkin parin viikon jatkuvan auringon paisteen jälkeen, tuntuu synkkyys välillä kohtuuttomalle. Tekisi mieli vain hautautua peittojen alle kotona ja olla tekemättä mitään. Sopivassa suhteessa sitäkin voi tehdä, mutta olen kuitenkin huomannut ettei se tuo pidemmällä tähtäimellä hyvää oloa. Kun tulin reissusta on ollut aika paljon ohjelmaa, mikä on toisaalta todella hyvä. Kyllä sitä ainakin itse huomaan pysyväni virkeämpänä kuin käyn vapaa-ajalla jossain, enkä vain möllötä kotona. Viime viikonlopun ohjelmaksi tämä Tammisaaren reissu oli aivan täydellinen.

Ensimmäistä kertaa Tammisaaressa

Viime lauantaina vietimme ikimuistoisen päivän Tammisaaressa. *Länsi-Uudenmaan Lumo matkailu vei meidät bloggaajat tutustumaan Raaseporin seutuun. Matkamme alkoi varhain aamulla Helsingistä, josta on Tammisaareen noin puolentoista tunnin matka. Oli taas kiva tavata useita uusia bloggaaja tuttavuuksia. Kymmenen hengen porukkaan mahtui ruoka ja matkabloggaajia, sekä yksi olutbloggaaja. Taisin olla porukan  ainut lifestyle bloggaaja.  Jengi oli oikein mukava, ja juttua riitti koko reissun ajan. Oppaanamme toimi, jo ennestään Lohjalta tuttu ihana kokenut Länsi-Uudenmaan opas Tuula Kleiman.

Idyllisiä kahviloita ja vanhanajan tunnelmaa

Saavuttuamme Tammisaareen, nautimme aamupalan ja hyvät kahvit ihan torin laidalla olevassa *Cafe Karl de Mummassa, jonka jälkeen pääsimme vapaasti kiertelemään joulumarkkinoilla, ja tutustumaan Tammisaaren keskustaan. Fiilis oli ihanan vanhanaikainen ja kaunis. Vaikka olin vielä hiukan shokissa suomen kylmyydestä, sai tälläinen idyllinen paikka mielen taas lämpeämään talvelle ja tulevalle Joululle.

Hyvä ruoka ja parempi mieli

Kiertelyn jälkeen suuntasimme maittavalle lounaalle *Hotel Sea Fronttiin. Tämän jälkeen matka jatkui vielä *Fiskars Villageen. Täällä saimme maistella paikallisia *Kuura Cidereitä. Oli kiva nähdä kuinka siideri tehdään alusta loppuun itse, ja ennenkaikkea huomata kuinka suuri ero on aidolla siiderillä ja kaupoissa myytävällä ”limuviina” siiderillä. Normaalisti en ole mikään siiderin suuri ystävä, mutta nämä Kuuran siiderit olivat kyllä sellaisia mitä voisin ostaa kotiinkin.

Kotiin ihanien kahvien saattelemana

Iltapäiväkahvit nautimme tunnelmallisessa *Cafe Antiquessa. Paikassa myytiin antiikkia ja kahvilan hyllyt notkuvat toinen toistaan kauniimpia antiikkiesineitä. Lähes koko kahvilan sisustus on myynnissä.  Cafe Antique on lähiruokaa kannattava pieni perheyritys. Esimerkiksi jauhot haetaan aina läheiseltä Mörbyn luomutilalta samoin kuin hernekeiton herneet ja lihakeittojen liha. Erilaisia luomutuotteita, kuten Pukka-teetä tai Onnellisten omenoiden mehua voi ostaa kahvilasta myös kotiinviemisiksi. Päivä oli oikein onnistunut ja sai aikaan jopa pienen joulun odotuksen.

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Hyvää oloa luonnosta

Edellinen juttu:

Onko paras ihminen se jolla on eniten kiire

Hyvää oloa luonnosta

*Sisältää mainoslinkkejä

Lohjan seutu

Olin viime lauantaina tutustumassa Lohjan seutuun Lumo matkailun järjestämällä päivä retkellä. Lähdimme muutaman muun bloggaajan ja oppaan kanssa aamulla bussilla kohti Lohjaa. Ensimmäisenä saavuimme Kettukallion elämystilalle joka sijaitsi oikein kunnon maalaismaisemassa Karstulla, n. 13 kilometriä Lohjan keskustasta Sammatin suuntaan. Kävimme hiukan tutustumassa lähimaastoon ja söimme aamupalaa kodassa nuotion ääressä. Oli mahtavan tunnelmallista juoda pannukahvia ja syödä nuotiolla valmistettua aamupalaa kaiken valmiuden ja helppouden vastapainoksi.

Kettukallio sopii erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen koska tahansa kun halutaan irtaantua kaupungin hälinästä. Paikassa on  myös mahdollista majoittua erillisessä mökissä tai torpassa.

 

Karkalin luonnonpuisto

Tästä suuntasimme Karkalin luonnonpuistoon, jossa teimme kävelylenkin metsässä tutustuen luonnon ihmeisiin ja samalla omaan mielen maisemaamme. Syksyn värit olivat kaikista kauneimmillaan ja sielu kyllä lepäsi todenteolla metsässä. Matkanvarrella sijaitsi myös Torholan luona, jonne emme kylläkään lähteneet kovin pitkälle ryömimään. Mutta empähän olisi tiennyt ilman tätä reissua että Torholan luola on Suomen pisin kuljettavissa oleva karstiluola, eli veden kalkkikiveen syövyttämä luola. Pituutta sillä on 32 metriä ja syvyyttä on 12 metriä.

Päiväkummun elämyskylpylä

Lopuksi matkustimme Karkalista veneellä Päiväkummun elämyskylpylään, jossa saimme nauttia aivan ihanan lounaan. Tarjolla oli oikein kattava lounas pöytä, ja koska aamiaisesta oli jo neljä tuntia olimme aika nälkäisiä saavuttuamme paikalle. Voin sanoa että näin hyvää lounasta en ole syönyt kyllä pitkään aikaan.

Tämän jälkeen siirryimme kylpylän puolelle nautiskelemaan. Se oli myös mielettömän ihana elämys. Kylpylä oli juuri uusittu todella tyylikkääksi, oli rauhallinen ja sellainen spa, jossa jokainen varmasti saa itsensä rentoutumaan. Saunoja oli erilaisia ja varmasti erikoisin näistä oli Suolasauna jossa hierottiin iholle Himalajan mineraalisuolaa, joka pehmentää ihoa ja hoitaa hengitysteitä. Tämän käsittelyn jälkeen iho oli kyllä todella pehmeä.

Rentoutuneena kotiin

Kotimatka bussissa sujui aika uneliaissa tunnelmissa koko päivän retkeilyn jälkeen ja olikin ihanaa vain pötkötellä kotona loppu viikonloppu. Harmikseni pitkittynyt pieni flunssani olikin poskiontelontulehdus, mikä selittääkin sen että olen ollut hiukan puolitehoinen jonkin aikaan. Onneksi sain antibiootit ja nyt sitten toivon että ne tepsisivät pian.

Kiitos kaikille matkassa mukana olleille loistavasta ja hauskasta seurasta. Luonnossa olo on kyllä melkoisen voimaannuttavaa.

Instagram:

 @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Edellinen juttu: Parhaimmat treenipaikat Helsingissä