Karu paluu Suomeen

Miltä tuntuu olla kotona

Kotimaan kamaralla ollaan. Arki on lähtenyt käyntiin arkisine askareineen. Kotimatka sujui hyvin, lensin kotiin samaa kautta kuin meninkin eli Etiopian ja Ruotsin kautta. Tukholmassa vaihtoväli oli tiukka ja osa jäi koneesta, ja laukku tuli kotiin vasta illalla. Onneksi kuitenkin ehdin koneeseen. Täällä Suomessa tuntuu todella kylmälle ja pimeälle. Tämä on ehkä pahinta, arvostan Suomea kotimaana, mutta sää ei ole koskaan tuntunut omalta. Jo 14-vuotiaana tatuoin takaolkapäähäni auringon. Jo silloin ajattelin että olen auringon lapsi, ja ikäänkuin elän auringosta. Kesä ja aurinko ovat aina olleet minulle erityisen tärkeitä. Kotiin oli kiva tulla siinä mielessä että Eveliina oli tehnyt meillä perusteellisen joulusiivouksen ja Puntus kissa odotti rapsutusta.

Missä ovat kaikki hymyilevät ihmiset

Tansanian aurinkoon ja iloisiin ihmisiin ehti jo tottua. Uskon että auringonvalo, mutta myös kulttuuri vaikuttaa siihen miten iloisia ja hymyileviä ihmiset ovat. Täällä muistan selvästi sen kuvan minkä  näin heti lentokentällä ihmisten laahustaessa ulkona. Harmaata massaa joka puolella, alakuloisia ilmeitä ja lyhistyneitä hartioita. Ei se ole ihmekään, itselläkin helposti vetää suunpielet alaspäin kun joutuu kulkemaan tuolla tuiskussa. Karu paluu oli hyvin todellinen, en olisi ollut vielä valmis. Toki odotan innolla joulua ja alkavaa uutta vuotta, mutta kuitenkin olisin voinut vielä jäädä. En halua valittaa, mutta kunhan sanon.

Karu ilmasto auttaa selviytymään paremmin

Karu ilmasto karaisee kulkijaa. Toisaalta se että siedämme täällä kylmyyttä ja pimeyttä, saa meidät nauttimaan paljon enemmän auringosta sekä lämmöstä. Jos olisin asunut koko ikäni lämpimässä maassa, en ehkä osaisi arvostaa ikuista kesää ollenkaan. Täällä osataan tunnelmoida kynttilän valossa ja nauttia talviurheilusta. Minäkin nautin, kunhan vain totuttelen siihen. Olen aikoinaan hiihtänyt paljon, ja harrastanut laskettelua, tosin näitä asioita on pitänyt tehdä paljon,  niin että olen oppinut nauttimaan niistä.

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Snapchat: vahvatytto

Lue myös:

Mafiosojen mailla Sisiliassa

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Tansania kutsuu huomenna

Kaukaa näkee lähelle – Terveisiä Tansanian auringon alta

Edellinen juttu:

Tuleeko elämäni joskus olemaan Tansaniassa

 

 

Terkkuja Barcelonan auringon alta

Moi, tosiaan olen asettunut tänne Barcelonaan. Vuokrasimme hyvän ystäni kanssa täältä  ihan keskustasta melkein Ramblas-kävelykadun varrelta asunnon kokonaiseksi viideksi viikoksi. Asuntomme remontoitu kolmio jossa on olohuone, keittiö, parivuoteellinen makuuhuone, ja toinen makuuhuone jossa on kaksi pienempää vuodetta. Lisäksi olohuoneessa on levitettävä sohva. Tarkoitus on täällä rentoutua, treenata, ottaa aurinkoa ja nauttia. Tänään oli varsinainen ensimmäinen päivä lomaa ja etsittiin ensimmäisenä ruokakaupat, kuntosali, ranta ja kaikki tarvittava ”loma arkeen”.

image

image

Aurinko tekee ihmeitä ja heti alkaa näyttää terveemmältä kunhan saa vähänkin aurinkoa. Varsinkin kun olen puoliksi Tansaniasta on lämpö ja aurinko minulle erityisen tärkeä. Onneksi pääsin pois kylmästä Suomesta näinkin pitkäksi aikaa. Kaikin puolin täytyy sanoa että tämä kesä jää varmasti yhdeksi elämäni ikimuistoisimmista.

image

image

 

Liityttiin samalle Fronto Colom salille jossa kävimme vuonna 2012 ollessamme täällä. Silloin tosin olimme neljä päivää, ja kaikki päivät satoivat vettä 😀  Sijainti  salilla on paras mahdollinen koska se sijaitsee aivan lähellä meitä,  pääkadulla. Paikasta löytyy myös palloilukenttä ja uima-allas. Luulen kuitenkin että tuota salin puolta tulee hyödynnettyä enimmäkseen, koska cardiota tulee mukavasti aina rannalle kävellessä. Noin 40min. suuntaansa.

image

image

Tänään kävimme vähän tekemässä rintaa ja selkää että saimme mukavan loma pumpin päälle.

image

Arki on samanlaista kuin kotonakin, kaupassa käydään, treenataan, ja siivotaan vain sillä erolla että töitä ei tarvitse tehdä ollenkaan 😀

image

Onneksi täällä on tulossa vielä käymään runsas joukko ystäviä ja ennenkaikkea Mr. Big <3.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva