Mafiosojen mailla Sisiliassa

Arki on alkanut ja kesä tuntuu valitettavasti olevan ohi. Sain lomailla kesän aikana ihan kiitettävästi ja kesän kohokohta olikin viikon Sisilian reissu ystäväni Riinan kanssa.

 

Sisilia oli mielettömän kaunis saari, vaikka ensivaikutelma paikoittain oli omaan silmään hiukan rähjäinen, muuttui se enemmän paikkoja katseltuamme varsin kauniiksi ja sellaiseksi vanhan romanttiseksi. Kesä oli Elokuun toisella viikolla parhaimmillaan, mikä tarkoitti paikassa vallitsevaa helleaaltoa jolloin lämpötila kohosi parhaimpina päivinä jopa lähelle neljääkymppiä. Me ollaan molemmat kovia tyttöjä ottamaan aurinkoa, joten moinen lämpö ei ollut meille liikaa mutta kieltämättä päivän päätteeksi huomasi olevansa normaalia väsyneempi auringossa touhuamisen jälkeen. Veden runsas juonti on hyvin totuttu tapa, joten nestehukaltakin säästyttiin.

 

 

 

Parasta Sisiliassa oli tunnelma. Sellaiset pienet  ja kauniit Taorminan kujat joissa sai kiirettömästi kierrellä ilman päämäärää ja pysähtyä syömään välillä johonkin tunnelmalliseen ravintolaan. En ole mikään suuri Pizzan ja Pastan ystävä, mutta molemmat tuli syötyä kertaalleen. Sekin jotenkin kuului siihen fiilikseen ja tunnelmaan,  ja maistui oikein hyvältä.

Kuuluisa mafia ei näyttäytynyt meille juuri millään lailla, vaikka se kuulemma edelleen elää ja voi hyvin. Kuuluisa Kummisedästä tutun Corleonen kylä sijaitsee Taorminasta noin parinkymmenen kilometrin päässä  ja on nimeltään Motta Camastra.

 

Nykyään kun lähden lomalle, lähden yleensä aika rennolla otteella. En suunnittele mitään sen kummempia aikatauluja tai lyö lukkoon mitään nähtävyyksiä missä on pakko käydä vaan menen sinne minne huvittaa toki matkaseurueen toiveet huomioon ottaen. Se mitä lomalta toivon on se että saan ottaa aurinkoa liikkua ja levätä sopivassa suhteessa. Tykkään siitä että päivä alkaa aamulla ja loppuu illalla ja saan nukuttua kunnon yöunet. Tykkään liikkua paljon kävellen ja katsella paikkoja rauhassa, myös erilaisille liikunnallisille aktiviteeteille olen aina avoin. Shoppailu on vuosien varrella menettänyt merkityksensä ja yleensä ajattelenkin mitä vähemmän tavaraa tuon lomalta kotiin sen parempi.

 

 

 

Tällä lomalla ehkä eksoottisin ja erikoisin nähtävyys oli tulivuori Etna jonka huipulla kävimme lähes kolmessatuhannessa metrissä. Huipulla kirjaimellisesti tuuli ja oli vaikuttavan kaunista. Koskaan ennen en ole ollut tulivuorella, ainostaan Teiden juurella on tullut käytyä ja Lanzaroten laava maisemat ovat tuttuja.

 

 

 

Hotellimme Sisiliassa sijaitsi Giardini Naxoksessa joka oli aika pieni paikka, mutta liikuimme siitä pari kertaa vieressä sijaitsevaan kaupunkiin Taorminaan. Lomalla tuli käveltyä paljon, rauhoituttua ja kuunneltua omia ajatuksia, otettua aurinkoa, uitua meressä ja paikallisella kuntosalillakin tuli käytyä tutustumassa. Lentomme lähti viimeisen päivän iltana, joten viimeisenä päivänä lähdimme vielä veneilemään ennen kotimatkaa. Sisilian yöelämä jäi kokonaan kokematta ja näkemättä, vaikka lomamme aikana vietettiin paikallista suurta kesän juhlapyhää Ferragostoa. Tämä ei haitannut ollenkaan, koska jos tämä olisi ollut meille tärkeää olisimme kyllä ottaneet siitäkin osamme. Tällä kertaa muut asiat olivat tärkeämpiä, ja viikon loma onnistui tehtävässään täydellisesti, eli rentoutti hyvin arjen askareita varten.

 

 

 

Instagram: 

@tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: 

Tyttö sinä olet vahva

Snapchat:

vahvatytto

 

Edellinen juttu:

Onko diakonissa sama asia kuin nunna

 

Ensimmäistä kertaa Saksassa

Olin juhannuksen aikaan velipuoleni luona Saksassa käymässä, meillä on siis sama isä joka on kotoisin Tansaniasta mutta minun äitini on Suomalainen ja velipuoleni Saksalainen.

Olemme alkaneet pitää yhteyttä vasta aikuisena ja olen todella onnellinen siitä, koska Suomessa minulla ei ole sisaruksia ollenkaan. Yhteensä meitä on kaikkiaan seitsemän, muut neljä sisarpuolta asuvat Tansaniassa ja yksi velipuoli vielä tällä hetkellä Malesiassa. On myös kiva käydä sukuloimassa muuallakin kun Iisalmessa ja seuraava reissu onkin jo suunnitteilla.

Saksaan oli helppo mennä, koska lennot kestävät vain pari tuntia ja Saksa on kulttuuriltaan lähellä Suomea. Huomasin kuitenkin että hintataso on jonkin verran alhaisempi ainakin kosmetiikassa, ruoassa ja vaatteissa. Isommissa kaupungeissa tarjontaa on myös huomattavasti laajemmin. Havaitsin myös  että ihmiset ovat jonkin verran sosiaalisempia ja helposti lähestyttävämpiä, en tiedä oliko tämä vain oma huomioni mutta näin vain koin.

Ensin lensin Frankfurttiin jossa vietimme ensimmäisen lomapäiväni, josta sitten ajelimme pieneen kylään muutaman tunnin ajomatkan päähän nimeltä Urbach. Tuolla vietimme kaksi päivää ja kävimme sieltä käsin katsomassa mm. Wartburgin linnaa joka on Saksan kuuluisimmista keskiaikaisista linnoista. Tämä sijaitsi Thüringenissa Eisenachin kaupungissa.Täältä jatkoimme matkaa Erfurtin kautta Würtsburgiin jossa veljeni asui ja joka oli viimeinen määränpää.

Saksalaiset pienet kaupungit olivat mielettömän kauniita ja idyllisiä, Frankfurtissa oli taas yhdistetty vanhaa ja idyllistä sekä moderneja pilvenpiirtäjiä ennakkoluulottomasti.

Sää oli todella hyvä reissun ajan ihan mielettömän lämmin (noin kolmekymmentä astetta lähes kokoajan)  ja aurinkoinen lukuunottamatta viimeistä matkustus päivää kotiin, silloin oli ainoastaan pilvistä mikä ei haitannut ollenkaan edellisen myöhään valvotun yön päätteeksi.

 

Nautin Saksan matkasta täydestä sydämestä ja viiden päivän loma oli juuri sopiva irtiotto Suomen kesästä, juhannusta ei ollut ikävä, eikä jäätäviä säitä. Jos lämpö ja aurinko ei kertakaikkiaan riitä täällä, niin ei muutakuin reissuun. Nyt onkin sitten enää reilu kuukausi seuraavaan Sisilian lomaan,  tuskin maltan odottaa tulevaa varmaa aurinkoa.

Edellinen juttu: 

Woman in red by Mr. CoolPool

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto