Ensimmäistä kertaa Saksassa

Olin juhannuksen aikaan velipuoleni luona Saksassa käymässä, meillä on siis sama isä joka on kotoisin Tansaniasta mutta minun äitini on Suomalainen ja velipuoleni Saksalainen.

Olemme alkaneet pitää yhteyttä vasta aikuisena ja olen todella onnellinen siitä, koska Suomessa minulla ei ole sisaruksia ollenkaan. Yhteensä meitä on kaikkiaan seitsemän, muut neljä sisarpuolta asuvat Tansaniassa ja yksi velipuoli vielä tällä hetkellä Malesiassa. On myös kiva käydä sukuloimassa muuallakin kun Iisalmessa ja seuraava reissu onkin jo suunnitteilla.

Saksaan oli helppo mennä, koska lennot kestävät vain pari tuntia ja Saksa on kulttuuriltaan lähellä Suomea. Huomasin kuitenkin että hintataso on jonkin verran alhaisempi ainakin kosmetiikassa, ruoassa ja vaatteissa. Isommissa kaupungeissa tarjontaa on myös huomattavasti laajemmin. Havaitsin myös  että ihmiset ovat jonkin verran sosiaalisempia ja helposti lähestyttävämpiä, en tiedä oliko tämä vain oma huomioni mutta näin vain koin.

Ensin lensin Frankfurttiin jossa vietimme ensimmäisen lomapäiväni, josta sitten ajelimme pieneen kylään muutaman tunnin ajomatkan päähän nimeltä Urbach. Tuolla vietimme kaksi päivää ja kävimme sieltä käsin katsomassa mm. Wartburgin linnaa joka on Saksan kuuluisimmista keskiaikaisista linnoista. Tämä sijaitsi Thüringenissa Eisenachin kaupungissa.Täältä jatkoimme matkaa Erfurtin kautta Würtsburgiin jossa veljeni asui ja joka oli viimeinen määränpää.

Saksalaiset pienet kaupungit olivat mielettömän kauniita ja idyllisiä, Frankfurtissa oli taas yhdistetty vanhaa ja idyllistä sekä moderneja pilvenpiirtäjiä ennakkoluulottomasti.

Sää oli todella hyvä reissun ajan ihan mielettömän lämmin (noin kolmekymmentä astetta lähes kokoajan)  ja aurinkoinen lukuunottamatta viimeistä matkustus päivää kotiin, silloin oli ainoastaan pilvistä mikä ei haitannut ollenkaan edellisen myöhään valvotun yön päätteeksi.

 

Nautin Saksan matkasta täydestä sydämestä ja viiden päivän loma oli juuri sopiva irtiotto Suomen kesästä, juhannusta ei ollut ikävä, eikä jäätäviä säitä. Jos lämpö ja aurinko ei kertakaikkiaan riitä täällä, niin ei muutakuin reissuun. Nyt onkin sitten enää reilu kuukausi seuraavaan Sisilian lomaan,  tuskin maltan odottaa tulevaa varmaa aurinkoa.

Edellinen juttu: 

Woman in red by Mr. CoolPool

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva

Snapchat: vahvatytto

Kroatia Part- 3

Olemme jo jalat maassa takaisin Suomessa, mutta palaan lomaamme vielä ainakin parin postauksen verran. Lomapäivät kuluivat leppoisasti liikenteessä kokoajan ja seuraavana niistä suuntasimme Omiksen kaupunkiin. Omis sijaitsee Splitin ja Makarskan välissä rannikolla, jonne oli noin parinkymmenen kilometrin matka Baska Vodasta.  Perille pääsimme helposti bussilla joka maksoi euroissa noin pari euroa suuntaansa. Omiksessa oli nähtävillä enemmän historian havinaa kuin muissa paikoissa. Pieniä idylisiä kujia ja paikallista asutusta kauniita kirkkoja ja linnoituksia.

IMG_20160529_142040

IMG_20160529_143426

IMG_20160529_160026

Kävimme katsomassa mm. Peovican linnoituksen, jonne kavutessa näki hienosti koko Omiksen kaupungin. Portaat olivat osittain hieman vaikeakulkuiset, joten en voi suositella herkimmille.

IMG_20160529_163539

IMG_20160529_164115

Koko päivä oltiin taas liikenteessä ja illalla väsyneitä ja onnellisia.

Seuraavana päivänä olimmekin koko päivän merellä, lähdimme satamasta yhdeksältä aamulla ja vaikka oli luvattu puolipilvistä säätää, saimme onneksemme nauttia auringosta koko päivän.

IMG_20160530_085851

IMG_20160530_102656

IMG_20160530_172803

IMG_20160530_143528

Kävimme päivän aikana Hvarin ja Bracin saarella.  Hvar on Kroatian pisin saari ja Braci taas korkein.
Hvarissa kävimme Jelsan kaupungissa. Se oli pieni ja kaunis kaupunki, jossa oli kuulemma n. 800 asukasta. Kävelimme ja katselimme paikkoja ja joimme kupin kahvia ja jatkoimme matkaa.
Bracilla kävimme Bolin kaupungissa jossa meillä olikin muutama tunti aikaa katsella paikkoja ja käydä syömässä.
Brac on kolmanneksi suurin saari Adrianmerellä. Se on tunnettu rakennuksista, esim. Washingtonin Valkoisesta talosta, jonka julkisivumateriaali on kotoisin täältä! Saarella on erikoista valkoista kiveä jota on louhittu moneen eri tarkoitukseen.

IMG_20160530_124659

Päivä oli rentouttava ja aurinkoinen. Menomatkalla saimme koko laivan kannen omaan käyttöön, koska selvästikkään  muut matkustajat eivät olleet niin kiinnostuneet auringon palvonnasta. Kyllä kelpasi 😀

IMG_20160530_123119

IMG_20160530_123148

Vielä luvassa vuoren valloitusta ja kotiin lähtö. Pysykää kuulolla.

Instagram: @tyttosinaoletvahvaofficial

Facebook: Tyttö sinä olet vahva