Paha sai palkkansa

*Sisältää mainoslinkkejä

Paha sai palkkansa

Paha sai palkkansa viikko sitten kun exäni tuomittiin vuoden takaisesta rikoksesta. Viittaan nyt viime keväänä tapahtuneeseen juttuun ja sen jälkiseuraamuksiin: Avoin kirje patologiselle valehtelijalle ja pettäjälleni. Exäni ei suostunut  jättämään minua rauhaan eron jälkeen, sekä myös häiritsi minua ja elämääni kaikin mahdollisin keinoin. En saanut hetkenkään rauhaa hänestä. Ainut keino miten sain jatkuvat yhteydenotot ja lähestymiset loppumaan oli yhteydenotto poliisiin ja rikosilmoitus. Tämän jälkeen exäni lähestyi minua vain kerran, sen jälkeen kuulin häntä vasta oikeudenkäynnissä vuosi tapahtuneen jälkeen, eli viime maanantaina. Oikeudenkäynti meni hyvin ja asioissa ei ollut mitään epäselvyyttä, todisteet häntä vastaan olivat selvät. Olin varautunut kohtaamiseen hyvin ja niin ettei minun tarvinnut jäädä hetkeksikään yksin. Olin valmistautunut hankkimalla itselleni asianajajan, jotta juttu sujuisi mahdollisimman selkeästi ja mutkattomasti. Näin kävi, enkä tuntenut oloani mitenkään uhatuksi tai ahdistuneeksi.

Mikään raha ei korvaa tuhottua elämää

Exäni tuomittiin sakkorangaistuksella ja korvauksilla, jotka hän joutuu maksamaan minulle. Paha sai palkkansa, vaikkei mikään rahamäärä korvaa sen hetkistä tuhottua elämää, varsinkaan kun taustalla on patologista valehtelua  ja pettämistä kokonaiset kaksi vuotta. Uskon kuitenkin että asian loppuun vieminen tekee hyvää exälleni. rangaistuksen saaminen toki harmittaa, mutta niinhän sen kuuluu tehdäkin, että ihminen oppii. Aikaisemmin tapaukseen tarjottiin sovittelu vaihtoehtoa, mutta asiaa hoitaneen poliisinkin mukaan sovitteluun ei kannata lähteä valehtelevan ja manipuloivan ihmisen kanssa.

Uskon, että tämä ainakin opetti sen ettei toisia ihmisiä saa vainota, ja että täällä Suomessa siitä tulee rangaistus. Ja myös sen että kaikkia ihmisiä ei pysty huijaamaan ja manipuloimaan loputtomasti. Tiedän, että hänellä on samantyylisiä asioita menneisyydessä, eikä kukaan nainen ole jaksanut/uskaltanut viedä asioita loppuun saakka, tai sitten hän on onnistunut manipuloimaan uhrin takaisin puolelleen. Tässäkin tapauksessa oikeudenkäyntiä jouduttiin odottamaan kokonainen vuosi. Olin välillä unohtanut koko asian, mutta se ei ole syy sille ettei asiaa tarvitsisi viedä loppuun. Minulla on sellainen periaate muussakin elämässä, ettei asioita jätetä kesken. Se mikä kerran aloitetaan viedään loppuun saakka tavalla tai toisella.

Miltä exän kohtaaminen tuntui

Lähinnä mietin, että miten ihmeessä olen ajautunut suhteeseen tuollaisen ihmisen kanssa, tunsin jonkin asteista kuvotusta ja mietin että ompa minulla ollut taso alhaalla miesten kanssa. Tunsin myös jonkinlaista sääliä ja myös hiukan ärtymystä kun kuuntelin hänen epämääräisiä ja ontuvia selityksiä rakkaudesta oikeudessa. Miten ihminen joka on elänyt kaksois- ja kolmoiselämää, kehtaa selittää oikeussalissa jotain rakkaudesta, kun ei todellakaan tiedä mitä rakkaus tarkoittaa.  Huomasin myös, että hän koitti hakea jonkinlaista surun murtamaa katsekontaktia minuun, johon en vastannut millään tavalla. Ihmettelin itsekkin miten kylmä ja tunteeton olin, suhteessa oli kuitenkin aikanaan myös hyviä asioita. Hyvä niin että reagoin näin, tiedän että olen päässyt totaalisesti asian yli.

Viimeinen naula arkkuun

Minulle asian loppuun asti vieminen oli tärkeää ja ikäänkuin symbolisesti sain naulattua viimeisen naulan arkkuun ja näin haudattua asian lopullisesti. Tämä kokemus ja pettymys elämässä on nyt käsitelty ja sen voi unohtaa. En tunne vihaa enkä katkeruutta. Se ei auta mitään, olen sensijaan saanut asian kanssa rauhan. Ennemminkin koen kiitollisuudesta kaikesta siitä viisaudesta mitä tämä juttu minulle opetti. Toivon kaikille asiaan liittyville pelkkää hyvää. Toivon, että asioiden käsittely olisi vienyt eteenpäin myös muita osapuolia ja auttanut ymmärtämään tapahtumia ja tekoja. Paha sai palkkansa ja elämä jatkuu parempana kuin koskaan.

Instagram / Facebook / Bloglovin’

Lue myös:

Avoin kirje patologiselle valehtelijalle ja pettäjälleni

Miltä tuntuu elää patologisen valehtelijan kanssa 

Mitä vuosi sinkkuna on opettanut minulle 

Edellinen juttu: 

Viisi asiaa mitä en voi sietää